Aambeinen Ziekte en Behadeling

Aambeinen Ziekte en Behadeling

PILONIDAL SINUS - CYST-DERMOID CYST

Een sinus pilonidalis is volgens de meest recente inzichten is een sinus pilonidalis een abces of fistel in de bilnaad, meestal chronisch recidiverend. Het komt meestal voor bij extreem harige mannen tussen de leeftijd van 16-40.

RISICOFACTOREN

Langdurig zitten, overmatige wrijving van het stuitbeen. Daarom stond het in het verleden bekend als cavalerieziekte. Overmatig zweten, obesitas,gebrekaan hygiëne

SYMPTOMEN

Abces in de intergluteale groef, euk, harige of haarloze gaten, afscheiding

BEHANDELING

Een arts kan de zwelling openmaken om de pus eruit te laten. Nadien de acute fase met antibioticabehandeling over is en na de vorming van de fistel krijgt ment een definitieve behandeling.

Endoscopische lasertechniek

De aanwezige haren in alle kanalen worden schoongemaakt/verwijderd door het binnen gaan met een camera in het fistelgat. Het kanaal en de sinus wordt schoongemaakt met een borstel. Vervolgens wordt fistelkanaal gesloten door laserbrandensonde. Het is een uiterst comfortabele techniek voor de patiënt aangezien dat de patiënt een pijnloos, comfortabel en herstelperiode krijgt. Het ingreep verricht zonder opname en de patiënt kan onmiddellijk normale leven hervatten.

Aambeinen Ziekte En Behadeling

  • Pilonidal Sinus
  • Dermoid Cyst
  • Aambeinen Ziekte En Behadeling
  • Endoscopische lasertechniek
  • Anale Fistel
  • Aambeinen Ziekte
Aambeinen Ziekte En Behadeling

Aambeien (hemorroïden) zijn opgezwollen bloedvaten in de buurt van de anus (het kont gat). Ze zijn te vergelijken met spataders die op een nogal ongemakkelijke plek zitten.

Aambeienziekte is geen vaatziekte, het is eigenlijk een bindweefselziekte. Het ontstaan van aambeien kent vaak meerdere oorzaken: Veel persen op het toilet, verstopping, lang zitten op het toilet, ouderdom, tijdens zwangerschap en bevallen rekken van bekkenbindweefsels, ziekten die oorzaak constipatie zoals darmkanker, darmhernia, overmatige fysieke activiteit in externe aambeien, langdurig staan en vermoeidheid.

WAT ZIJN DE SYMPTOMEN
Borst, bloeden, pijn, oedeem

FASES ZIEKTEPROCES
Fase I Aambeien zitten meestal aan de binnenkant van de endeldarm boven de sluitspier en zijn niet zichtbaar van buiten tijdens het persen.
Fase II Soms komt het voor dat de aambeien zich aan de buitenkant van de anus
ontwikkelen of dusdanig zijn gezwollen dat ze buiten de anus zakken tijdens persen.
Fase III Aambeien zakken tijdens persen naar buiten uit het anale kanaal en keren niet
spontaan terug. Men dient ze met de hand worden zij terug te zetten.
Fase IV Aambeien hangen altijd buiten het anale kanaal.

DE BEHANDELING VAN AAMBEIEN
Laserbehandeling, biedt patiënten een comfortabele behandelingsoptie aangezien deze behandeling zonder pijn wordt toegepast en dat het een dagbehandeling is.

Aambeinen Ziekte En Behadeling

Anale Fistel

We noemen de fistel het kanaal, een open verbinding tussen de anus en de huid (crypte) en de huid in het anale slijmvlies.
Bijna alle gevallen worden veroorzaakt door anaal abces. Wanneer het abces veroorzaakt door de geblokkeerde klier wordt geopend voor de huid, worden de twee monden verbonden door een kanaal.

SYMPTOMEN

  • Herhaalde anale abcessen
  • Anale zwelling
  • Geel-bloederige stinkende afscheiding
  • Jeuk
  • Infectie symptomen zoals koorts, trilling en vermoeidheid.

Met een MRI-onderzoek (scan) en Endorectale echografie kan diagnose worden vastgesteld.

BEHANDELING

Hoofd principe; is dat de fistula wordt verwijderd tussen de binnenste en buitenste mond.

Lasertechnologie

Het fistelkanaal wordt gesondeerd. Vanuit de uitwendige opening wordt fistelkanaal gesloten door laserbrandensonde. Bij deze behandeling is succespercentage ligt tussen % 7D en % 90. Het is een uiterst comfortabele techniek voor de patiënt aangezien dat de patiënt weinig pijn, jeuk en een gemakkelijke ontlasting heeft na de ingreep en het onderzoek of ingreep verricht zonder opname.

CONTACT FORMULIER

Een Afspraak Aanvragen

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen tijdens onze werkuren contact met u op.

Telefoon

+31 108448302

Mobiel

+31 644 615 716

Email

info@ofmhospital.nl

Afspraak

Nu Boeken
× Whatsapp